Tuesday, September 6, 2011

:: Menanti Hari ::


Cepat betul masa berlalu. Pejam celik,pejam celik, kami bakal meninggalkan bumi Syam Urdun, tanah sahara Mafraq.

~Andai dapat ku undurkan putaran dunia...~~

Dah tak lama...

Tiba2 rasa seakan2 masa yang berbaki cemburu dengan keberadaan kami di Jordan. Banyak hasrat yang mustahil akan terlaksana.

Tadi dah pergi Amman, alhamdulillah tiket dah confirm. Tapi sebenarnya banyak lagi urusan tak settle. Urusan khirij belum siap sepenuhnya. Masih perlu berulang-alik ke jamiah. Kena pergi Amman lagi. Lagi amanah sahabat2 yang sudah fly dulu ke Malaysia pun masih tak selesai. Macamana nak selesai kalau doktor asyik tak ada je. Hurm....

Esok, kena pergi Amman sekali lagi. Harap2nya setel la urusan ke Amman esok, amiin. Lusa, cadangnya ke Irbid. Kalau tak ada aral yang melintang di hadapan langkah2 kami nie...nak pergi ambil gambar khirij, ....... ^rahsia,hehe^ , kalau sempat pergi terus jumpa adik2 Irbid. Nak ke Mu'tah rasanya dah mustahil. Jauh sangat. Kalau ulang-alik dalam masa sehari tak berbaloi rasanya.

8 September, setakat nie perancangannya nak keluar beli hadiah untuk raya EMJ. Rasanya busy jugakla 8hb tu. Then 9hb satu pasangan pengantin akan diakadnikahkan di masjid Bilal bin Rabah. 9hb malam pula akan ke EMJ untuk persiapan jamuan hari raya pada 10hb. 18hb dah nak fly. Waaa....saya dah tak tahu nak atur jadual saya macamana....Allahu yusahhil, amiin....

Takut nak balik Malaysia. Itulah, siapa suruh malas study! Haisy!

:'(

4 comments:

Tengku Nadhirah said...

kak ummi, mari Irbid tu nnti, calling2 laa neh... I nak masak sket utk kak ummi ni... datang laa rumah neh =)

miEha said...

jumpe mesia..yeay!!!

arju sa'adah said...

irah:huhu xjd g irbid arni.nnti smpai irbid,insyaAllah smpai jgkla umh awk..rezeki jgn ditolak.hehe

mieha:ewah3..dang ke jupe nie

miEha said...

wat2 dangla..