Tuesday, January 31, 2012

:: Macam-macam Ada ::


Salam akhir Januari (",)


Blog tertunda lagi. Act bukan blog je yg tertunda. Mukabuku, buku, laptop semua tertunda. Pening betul nak uruskan masa. Ops bukan uruskan masa. Uruskan diri. Masa tak boleh urus, memang akan berlalu setiap detik.


Tilik2 cerita urduniyyin, sekarang cuti. Berrehlah ler jawabnya budak2 kat sana. Best la korang, jalan jangan sampai lupa akhirat sudah...ambik gambar banyak2 buat kenangan. Dah balik nanti belum tentu boleh sampai lagi kat tempat tu. [ikut nasihat orang ada pengalaman neh!!hehe]


Belek pula cerita budak Malaysia. Kawan2 yang dah dapat j-Qaf dah lapor diri semalam. Selamat berkursus ya!! Nak jugak pergi jumpa diorang yang kursus dekat2 nie tapi tak pasti macamana jadualnya. Bila waktu free, rehat, etc... agaknya kursus bakal guru nie kena ambik handset juga ke? kui3 ^_^

Pagi Isnin,


"Ustazah, ustazah baik dop?" Soalan pertama yang menerpa ke telinga saya. Nak ketawa pun ada dengar soalan tu. Kalau tidak kerana title 'ustazah' yang saya bawa pagi tu, dah lama saya tergelak depan kelas tu :D

Comel je soalan tu kan? Banyak kali pulak soalan yang sama diulang2. Akhirnya saya jawab, "Dop baik. Kalu awok takmboh tasmie ustazah denda. Ddiri tengoh padang beh gop owp." Sambil menayang muka 'bekeng' dalam loghat teranung pekat. Hihi.

Terdiam budak2 tu. Hoho...buat muka garang sesekali apa salahnya kan?? ;;)

Tapi diam budak2 tu sekejap je. 5 minit lepas tu 'huha-huha' balik. Argghh rasa macam nak tercabut anak tekak menjerit dalam kelas tu. Tapi tak tahu kenapa, tak rasa nak marah. Maybe sebab ke'hijau'an dan ke'mentah'an yang terpamer di wajah mereka. Kesian pun ada. Hmm...

اللهم افتح علينا فتوح العارفين

Mohon doanya ya teman2...:)


8 comments:

Ain::Zai::Ta said...

cigu,cigu....
cigu ni garanglah,tapi saya tak takooot~ ;) heheheh

miEha said...

cikgu..cikgu..
eh,sazahh..sazah ni baik dok???

hehe

arju sa'adah said...

jijah-nim: nasib baik sy bukan cigu.hoho:))

midah: sazah mane sesat sinning eei???huhu

Amirah Al-Urduni said...

cuti tahun ni dop jalang mane la sazah..

nak jalang water field plops :)

:: sazah2, bakpe dop mitok j-qof jugok..hehhe

arju sa'adah said...

puan amirah: meh ah jjalang waterfield...dop tegelang nye eh:P

ana dop wape minat j-qof ustaz..ngee~~

QurrataQalbiey said...

ustazaaaaaaaahhhhhh! hehe saya tak nak datang sekolah boleh tak? :P

Ain::Zai::Ta said...

ustazah jangan nakal-nakal boleh tak..?;p

arju sa'adah said...

aihh qurrata qalbiey jgn memandai2 nk ponteng!!uhuk3!

jijah: ishhh ustazah mne ad nakal.peace!!^_^