Sunday, January 15, 2012

:: Diary?? ::


Kelelahan memandu (",)

Tak adalah lelah sangat pun sebenarnya. Saja nak besar2kn. Hihi...

Oh ya, dengar kata ada sahabat yang sedang belajar memandu sekarang nie. Gudlak ye untuk orang tu. Walaupun belajar dua jam je seminggu, berikan perhatian yang sepenuhnya. Sayang pula kalau dua jam yang sedikit itu dibiar sia2. Allahumma yassir umuurona...

Tadi mengumpul kekuatan pergi ke yayasan. Uhuk3...kumpul kekuatan kononnya nak pergi tanya pasal claim tiket balik Malaysia hari tu. Tapi sayangnya pegawai yang nak dijumpai tersangat sibuk. Ke hulu ke hilior (orang Perak cakap, hehe) macam tak cukup batu konkrit nak dipijak. Jadi tak ada jodoh kami nak jumpa hari nie. Tak apalah, insyaAllah lain kali kami datang lagi ya Kak Na! :D

Bila plan pertama tersekat tengah jalan, kami mengubah haluan. Naik ke tingkat tiga bahagian Imtiaz. Hajatnya nak tanya bila agaknya keputusan temuduga yang kami hadiri akan keluar. Bila dah naik, lama pulak bersembang dengan pegawai yang bertugas. Hmm...isi perbincangannya biarlah dirahsiakan. Susah juga kalau semua nak ditulis dalam blog nie. Kesimpulannya, natijah itu akan keluar mungkin akhir Januari. Mereka akan panggil by phone untuk pengambilan bulan Februari. Tapi kenapa lambat sangat? Kesian kat pelajar2 kan? Mesti terkontang-kanting tunggu guru yang tak sampai2. Inilah kelemahan sistem pendidikan kat sini. Bukan nak cakap Imtiaz je. Lain2 sekolah pun sama. Macam pengambilan sesi baru guru J-Qaf. Natijahnya akan keluar 17 Januari nie. Itu baru natijahnya yang keluar. Tak termasuk tarikh untuk melapor diri, persiapan dan lain2. Memerlukan masa yang bukan sekejap. Sementara itu, pastinya murid2 yang terabai. Kesian pulak budak2 nie. Tapi maybe jugak diorang happy. Yelah, cikgu tak masuk kelas diorang boleh main, tidur...uhuk3 cam cakap kat diri sendiri pulak. Hoho..


Malas nak mengulas panjang. Rasa kesal pun ada sebenarnya bila tengok proses nie.

Penat mengomel, singgah sekajap kat Radix Fried Chicken (RFC). Tak jauh, betul2 belakang bangunan Yayasan Terengganu. Tapi sayangnya bagi saya tempat nie tak strategik untuk premis perniagaan, apatahlagi untuk sebuah restoran. Mungkin di sekelilingnya penuh dengan bangunan2 pentadbiran, tetapi pelanggannya tidak hanya tertumpu kepada pekerja2 pejabat sahaja bukan? Sasarannya juga orang awam. Jadi kedudukannya yang agak tersorok itu memang tidak sesuai kalau mahu untung yang besar. Sepatutnya RFC, jenama yang agak suam2 terkenal itu membuka premisnya di tepi jalan2 utama, bukan lorong2 kecil sahaja. Tapi mungkin pemiliknya ada sebab tersendiri. Kita husnudzzon je lah.

Oh banyak pula kritikan di dalam tulisan kali nie. Harapnya jangan sampai ada yang tersinggung. Bukan kritikan, sekadar pandangan orang biasa. **cover line** haha

Selesai 'urusan' di RFC, bertolak pula ke Batu Buruk. Ke rumah mertua Ebah, mengambil barang yang sudi ditumpangkan di dalam bagasi mereka dari Jordan. Hepi sangat2!!^_^ dah lama tinggalkan barang tu kat Jordan. Dan hari nie bila dapat bertemu semula **dah macam jejak kasih=.=** rasa hepi tak tahu nak gambarkan macamana. Jazakumullahu khairaljaza' Ebah dan Amer. Allah sahaja yang layak membalasnya. Bukan saya saja yang hepi, orang 'mengidam' pun hepi sangat2. :D

Akhirnya kembali ke rumah dalam keadaan separa letih. Hepi punya pasal, mengharungi jalan sesak (sebab time orang balik kerja) masa balik rumah tadi pun tak terasa. Erk...dah macam pening2 sikit. *_*


sekadar gambar hiasan.
Munsief Fathi : anak k.com bol :-> comey ngat budok ning!!


p/s : Sekali baca post kali nie dah macam diary, haha

6 comments:

Ain::Zai::Ta said...

Munsief fathi...~

tgk gambar dulu,
then bg komen pada munsief yang comel..and
after this baru baca entry ni..

arju sa'adah said...

haha...jijah2...munsief tu hy hiasan je tau:P

miEha said...

bulat ngat mate munsief..huhu..

kak ummi,ade cdgn utk anak twins kak jannah..nur mafraqiah n nur zarqiah.haha..lawak x??

-mesti mekbun hok amek leseng tu ork?haha.ke sape

QurrataQalbiey said...

helo2 terasa pulak ye macam org belajar memandu haha thanks ;)

dapat coklat dari jordan kee :P

arju sa'adah said...

mieha: haha tlgla bg nama sedap sket.mafraqiah n zarqiah teruh!!!:)) bg la nama nur 'ajluniyyah ke,ummu jimal ke..hoho:P [ank2 ye puan ke?]
pe kes k.bun ambk leseng.kitorg ambk skli la dulu.dh lama tanggal P nye.huhu

syah: bgsla terasa..xyh ssh nk terang.haha yup,cukelat bertuah yg ttinggal artuuuu^_^

miEha said...

haha..doh ye ah..molek gok..ho..ank ye puang blake..batch 08 pakat brebut nak wat natu doh..hehe